fredag 15 november 2019

Projekt - vi läser oss runt jorden

Under veckorna 46-51 kommer du som elev att få vara med på en spännande resa runt jorden. Tillsammans med alla elever på skolan kommer du, varje vecka, att läsa eller bli läst för (t ex lärarens högläsning). Alla sidor du läser eller får uppläst för dig räknas och varje sida är värd 5 km. 
Läsningen sker på skoltid och antalet sidor och kilometer dokumenteras i en enskild elevtabell och en gemensam klasstabell. Klasstabellen kommer din lärare att visa dig och din klass en gång/vecka. Där kommer du att se, inte bara din klass utan, alla klassers resultat. Din klass kommer också att få se en världskarta där resan kommer ritas ut från Sälen - runt jorden - Sälen. 


Det kommer att finnas informationsskyltar på världskartan. En informationsskylt vid varje plats vi kommer till. Väl framme kommer du få lära dig lite extra om just den platsen och klassen får ställa en fråga om platsen/landet/världsdelen. Frågorna kommer din klass att få svar på i vecka 51 när vi har avslutat resan och är tillbaka i Sälen. Då kommer vi också att få “smaka” på de platser vi varit vid. 

Resan tar naturligt sin start i Sälen för att sedan som första anhalt stanna i Rio de Janeiro. Till Rio de Janeiro är det 10609 km, 1060,9 mil. Det innebär att vi tillsammans måste läsa minst 2122 sidor. Det fixar vi!!! Mot Sydamerika!!! 

Under vecka 46 har eleverna i årskurs 1 tillsammans läst 594 sidor!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar